Chevronparkett – våra erbjudanden

Chevronparkett är ett trägolv som blivit mycket populärt på senare år. Fransk fiskben, chevronparquet, är ett perfekt sätt att ändra hela rummets utseende. Äkta trä, unik karaktär och snyggt tillsågade stavar gör att chevron alltid kommer att vara ett tidlöst golvmönster. Hos oss hittar du chevronparkett i ek och rökt ek i olika variationer som kan skapa en sofistikerad och trivsam känsla i ditt hem. Chevronparkettens mångsidighet gör att du kan anpassa golvet till interiören. Välj bland ett stort utbud färger, ytbehandlingar och mönster. Läs mer om våra chevrongolv nedan.

Chevronparkett ek

Chevronparkett i ek är en elegant och exklusiv design som passar in i de flesta interiörstilar. Detta klassiska och vackra golv kännetecknas av skiftningar i färgtoner och naturliga och varierade årsringar. Dessa färgvariationer och kvistmärken ger golvet en unik och naturlig karaktär. Chevronparkett i ek passar utmärkt tillsammans med stilrena och enkla skandinaviska interiörstilar, men variationsmöjligheterna i nyans och mönster gör att golvet passar bra i många olika miljöer. 

Chevronparkett i ek bidrar med en varm och hemtrevlig känsla i ljusa och rymliga interiörer. Ek är dessutom ett tåligt och lättskött material som bara blir vackrare med åren – en investering i framtiden. 

Chevronparkett rökt ek

Varför inte välja en chevronparkett i rökt ek? Detta material skapar en naturligt och snygg finish där varje liten ådra i träet kan förnimmas. Chevron i rökt ek skapar lugn och tillför en välbalanserad atmosfär i rummet. Rökt ek skapas av att ekträet “röks” i ånga från ammoniak. Detta påverkar garvsyran som i sin tur gör att träet får den vackra mörka tonen som många efterfrågar. Att skapa rökt ek är en klassiskt teknik som har fått en stark renässans under senare år. 

Chevronparkett i rökt ek bidrar med en varm och och samtidigt sofistikierad känsa i . Rökt ek har också fördelen att det är  ett tåligt och lättskött material. 

Fiskbensparkett i ek

Hos oss hittar du även traditionell fiskbensparkett i flera olika utföranden. Fiskbensparkett i ek är ett golv som aldrig kommer att gå ur tiden. Det kan slipas ett flertal gånger och har en därmed lång livstid. Även traditionell fiskbensparkett kan du få i den vackert mörka och ådrade rökta eken, och du kan välja mellan mekanisk fog och träskivor som ska limmas och spikas. Om du är osäker på vilken fiskbensparkett som passar bäst i ditt hem kan du beställa gratis varuprover hos oss. På det viset får du en uppfattning om färg och utseende på fiskbensparketten och vilken som passar bäst med din inredningsstil. 

Chevronparquet – fransk fiskben

Chevronparkett har tidigare främst funnits i äldre fastigheter i sydvästra Europa men har på senare år blivit allt populärare även på våra breddgrader. Det som skiljer fransk fiskbensparkett (chevronparquet) från traditionellt fiskben är hur de enstaka brädorna läggs mot varandra. Klassisk fiskben innebär att alla stavar samma mått, med den ena brädans kortsida mot den andra brädan i rät vinkel. Chevronparketten har mer formen av en pilspets som har skapats genom att stavar sågats till i 45 graders vinkel. Chevronparkett är en suverän variant av trägolv som fungerar bra i lägenheter, villor och även i mer offentliga miljöer som hotell och restauranger. 

För inte alls så länge sedan var det ett krävande och tidsödande hantverk att lägga chevronparkett. Slipning, spackling och lackering – det krävdes en hel del arbete. Med våra förbehandlade golv är installationen enklare än någonsin, vilket leder till väsentligt lägre kostnader. 

Fem starka skäl att välja chevronparkett

  • Enkel installation. Många känner inte till att chevronparkett faktiskt går snabbare att installera än fiskbensparketten. De större träbitarna gör att detta golv kan läggas betydligt snabbare, vilket också gör det till ett prisvärt alternativ jämfört med olika parkettgolv. 
  • Suverän hållbarhet. Chevronparkettens hållbarhet har fått mycket uppmärksamhet under senare år. Alla våra trägolv kommer med hållbarhetsgaranti, men chevronparkettens noggrant tillskurna trädelar är kombinerade för att låsa ihop i en hållbar design. Om du letar efter ett trägolv som kommer att hålla länge så bör du verkligen överväga chevronparkett. 
  • Visuellt distinkta linjer. Jämfört med traditionell fiskbensparkett är chevronparketten känt för sina framträdande och distinkta linjer som skärs in i golvet. Chevronparkett skapar en lyxig, “europeisk” känsla som lyfter alla miljöer med sitt tydliga och strukturerade utseende. En chevronparkett skapar en rörelse genom hela rummet som gör att du kan slappna av i soffan med ädelost och ett glas vin.
  • Snygg diagonalt estetik. Chevrongolvets diagonala design, med större mönster som kompletterar både klassiska och moderna interiörer, skapar ett stort visuellt intresse som gör att det fungerar mycket bra i lägenheter med stora baselement, skulpturer, målningar och andra visuella element. En chevronparkett skapar helt enkelt en sofistikierad känsla genom att synas utan att sticka ut för mycket.
  • Exotiska effekter. Oavsett vilket träslag du väljer för ditt chevrongolv ger denna typ av diagonalt utformade golv en exotisk känsla. Även om du väljer ett ljusare golv så ger det en dramatiskt intryck. Detta gör att du kan ha roligt och låta fantasin flöda när du väljer träslag till din chevronparkett. 

Parwood AB
VAT: SE559263883601
Org. nummer: 559263-8836.
Villkor