Fiskbensparkett – våra erbjudanden

Fiskbensparkett är ett populärt golv som man kan se i hem, på kontor och i offentliga miljöer Parketten är enkel att känna igen på det sobra och karakteristiska utseendet med ett grafiskt mönster som påminner om fiskben. 

Fiskbensmönstret är ett klassiskt mönster som syns på såväl textil som golv. När det kommer till trägolv kan man se att det funnits så långt bak som 1700-talet då det framförallt användes i palats, slott och andra byggnader som användes av aristokratin. Rum med ett välskött fiskbensparkett andas tidlös elegans och dignitet.

Drömmer du om att ha ett hem med en raffinerad och elegant stil? Förverkliga din vision och börja med att lägga in en fiskbensparkett. Med sin naturliga skönhet och unika mönster är fiskbensparkett det perfekta valet som lyfter din interiör.
Fiskbensparkett

Fiskbensparkett ek

fiskbensparkett ek

Fiskbensparkett har en speciell visuell effekt på rum. Golvet ger en extra dimension med en dynamisk och levande känsla. Den vanliga horisontella linjen bryts upp av de vinklade plankorna vilket vidgar rummet. Kontrasterande träbitar skapar variation och fångar ögats intresse. 

En fiskbensparkett kan hjälpa till att sprida ljuset i rummet bättre då den vinklade designen bjuder på ytor där ljuset kan brytas och spridas på olika sätt. Resultatet blir en känsla av ljus och rymd. I mindre rum eller rum med mindre naturligt ljus är detta en klar fördel.
 

Fiskbensgolv 90 ek

Fiskbensparkett

Stilren och klassisk fiskbensparkett i ek som går att behandla efter önskemål. Bidrar med en sofistikerad värme till varje rum där det läggs. 

Fiskbensgolv 122 ek


Ett ekgolv i fiskbensmönster gör att ditt hem får en omedelbar uppgradering till en exklusiv och lyxig nivå. Golvet blir den centrala fokuspunkten som präglar rummet med sin tidlösa charm. Oavsett var du lägger in golvet, om det så är i vardagsrummet, sovrummet, matsalen eller hallen, kommer fiskbensparkettgolvet att bli det där lilla extra som får ditt hem att sticka ut.

fiskbensparkett

Det bästa med fiskbensparkett

Det finns många fördelar med en fiskbensparkett. Vi listar några.

  • Klassisk estetik – Fiskbensparkett skänker en nobel och varm stil till ett rum. Mönstret skapar en dynamisk känsla av djup och rörelse i golvet. Golvet passar lika bra i en rustik herrgård som i en modern lägenhet och känns alltid fräscht trots varierande inredningstrender. 
  • Vackert hantverk – Vår fiskbensparkett är alltid tillverkade av skickliga och kompetenta hantverkare som ser till att varje del passar perfekt med de andra så att mönstret blir jämnt och hållbart utan större skarvar. Den grundliga tillverkningsprocessen borgar för ett golv med stark motståndskraft som bara blir vackrare med åren. 
  • Beständiga ekgolv – Fiskbensparketten vi tillhandahåller är tillverkad av ek, vilket är känt för att vara slittåligt och motståndskraftigt. Om fiskbensparketten underhålls på rätt sätt kan det hålla i generationer. I Sverige finns ekgolv som är närmare 300 år. 
  • Behandla golvet efter din smak – Fiskbensparkett i ek går att behandla på flera olika sätt. Man kan betsa eller lasera det i en särskild färg eller göra en mer klassisk behandling som att lacka eller olja det. 
  • Passar alla inredningsstilar – Fiskbensparkett passar i alla rum oavsett vilken inredningsstil det rummet har. Eken ger en varm och naturlig känsla samtidigt som golvets mönster känns stilrent. En fiskbensparkett passar såväl i ett minimalistiskt sovrum som i ett vardagsrum i funkisstil eller i en romantisk och lantlig matsal. 
 

Att lägga in ett fiskbensparkettgolv

Det är inte alla som kan lägga in ett fiskbensparkett då det kräver tålamod och noggrannhet. Först och främst behöver man göra grundliga förberedelser där man ser till att underlaget är rent, torrt och plant. Ytan behöver vara jämn och stabil så att det inte blir några ojämnheter. 

Efter det lägger man inramningen, alltså kanten som är runt själva fiskbensmönstret. Den bården för ihop rummet och ger harmoni och balans. Fiskbensmönstret läggs med plankor som ligger något omlott i 45 grader. Plankorna sätts för det mesta fast med golvlim. För att få ett perfekt golv behöver man kontrollera alla delar och se till att varje bit ligger perfekt intill den förra. Vid behov görs små justeringar. 

När golvet ligger är det dags för behandling. Vilken behandling man väljer har stor inverkan på golvets utseende och karaktär. Det är vanligaste är att man oljar eller lackar golvet men man kan även använda hårdvaxolja eller en annan behandling.

 

Underhåll och rengör fiskbensparkett

Våra fiskbensparkettgolv i ek är robusta golv som klarar det mesta. För att det ska behålla sin nylagda finish bör man ägna lite tid varje vecka till skötsel. Ett fiskbensmönstrat parkettgolv i ek kan hålla väldigt länge om det tas omhand på rätt sätt. 

Det är bra att sopa, dammsuga eller torka av golvet med en torr trasa några gånger i veckan. Mindre gruskorn och damm kan annars riskera att repa eller slita på golvet. Undvik att använda vatten då trä lätt skadas av fukt. Att torka golvet någon gång ibland med en lätt fuktad trasa går bra. Man kan även använda speciellt rengöringsmedel för trägolv. 

Tunga möbler ska helst förse med möbeltassar, eller ställas på lite tjockare mattor, för att minimera risken att de skrapar golvet. 

Blir det någon skada på golvet så går det att slipa och sedan behandla om för att det ska bli som nytt. Är det ett litet område som är skadat kan det vara värt att rådfråga en expert om punktbehandling är möjligt. Det går ofta att göra sådana på golv som blivit behandlade med olja eller hårdvaxolja. 

 

Investera i ett fiskbensparkettgolv

Att välja ett fiskbensparkettgolv är inte enbart ett bra smakfullt val – det är också en smart investering i ditt hem eller fastighet!

Fiskbensgolv är värdefulla och höjer värdet på den bostad, lokal eller fastighet i vilken det installeras. Det sobra golvet ger ett exklusivt intryck som kan attrahera köpare eller hyresgäster.

Golvets tålighet och tidlösa stil gör att du inte kommer behöva lägga in ett nytt golv så länge som du bor kvar. Ek är ett motståndskraftigt material som gör det svårare för golvet att bli repigt eller skadat. På så vis sparar du pengar du annars skulle behöva lägga ut på ett nytt golv när du tröttnat på – eller slitit ut – ditt gamla.


Parwood AB
VAT: SE559263883601
Org. nummer: 559263-8836.
Villkor